Loading...
Uitstapjes2017-11-02T16:12:07+00:00

Netherlands American Cemetery and Memorial

De Amerikaanse Begraafplaats Margraten, in het Engels: Netherlands American Cemetery and Memorial, is een Amerikaanse militaire begraafplaats en monument ter nagedachtenis aan de overleden Amerikaanse soldaten ten tijde van de strijd in Zuid-Limburg, het Ardennenoffensief en in het Roergebied, gedurende de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats is gelegen tussen de plaatsen Margraten en Cadier en Keer, aan de N278.

Er liggen in totaal 8.301 Amerikanen begraven in Margraten. Er zijn 8301 graven.Er zijn in een graf 2 onbekende soldaten begraven. Een graf is leeg. Het lichaam van PFC Joseph Fletcher Hill is op 28 april 2001 (na vele en langdurige verzoeken van zijn dochter) teruggebracht naar Amerika. De Nederlandse regering heeft de grond uit eerbied en dankbaarheid in eeuwigdurende bruikleen afgestaan aan de VS.

imbali american cemetery netherlands

Adres: Amerikaanse Begraafplaats 1, 6269 NA Margraten
Openingstijden: dagelijks van 09.00 tot 17.00

Valkenburg aan de Geul

In het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg, verscholen tussen de groene heuvels ligt een bijzondere plaats: Valkenburg aan de Geul. In het hart van het beschermde natuurgebied Heuvelland flonkert het mergelstadje met haar rijke toeristische traditie.

Het vijf-sterren landschap met Valkenburg als het Toscane aan de Geul is al meer dan 125 jaar een grote trekpleister met zijn vele terrasjes. Door de centrale ligging in de Euregio voelt u hier bijna letterlijk de hartslag van Europa, op enkele kilometers afstand van internationale trekpleisters als Maastricht, Aken en Luik.